Home NL | EN Amsterdam Contact Aanmelden nieuwsbrief

Introductie en gratis proefles 2017

De eerstvolgende introducties zijn op zaterdag 4 november van 11:30 - 13:00 en op zondag 12 november van 19:00 - 20:30. Kom langs om te ervaren wat T'ai Chi is en of het je leuk lijkt om het bij ons te leren. De nieuwe beginnerscursussen beginnen de week daarop. 

Nieuwe Tai Chi voor Beginners cursussen

Begin november beginnen we 2 nieuwe T'ai Chi beginners cursussen (Beginners 1) van 10 lessen. Binnenkort staan hier de dagen en tijden. Dit is de ideale cursus als je nog nooit T'ai Chi hebt gedaan.

Qi Gong in September

Op dinsdag 5 september van 20:00 - 20:45 begint er weer een cursus Qi Gong. Een serie simpele oefeningen die een sterk regenerend en vitaliserend effect teweeg kunnen brengen. Ze helpen je tevens een dieper inzicht te krijgen in de 5 elementen of activiteitenleer zoals die zich onder andere in je lichaam manifesteren.

Wekelijkse overpeinzing

"Zij die iets willen doen
zoeken een middel

Zij die niets willen doen
zoeken een excuus"

Arabisch spreekwoord

T'ai Chi: Kracht door zachtheid

T’ai Chi Chuan is ‘meditatie in beweging’, een eeuwenoude Chinese krijgskunst, die wordt beoefend voor ontspanning, gezondheid en zelfverdediging. De kunst is gebaseerd op ontspanning, balans en bewustheid in plaats van op spierkracht. De heilzame effecten van T''ai Chi zijn velerlei. Door regelmatig te oefenen ontspant je hele lichaam, worden je gewrichten soepeler, verbetert je bloedsomloop en wordt je geest leeg. Jong of oud, iedereen kan T'ai Chi beoefenen. Het ultieme doel van T'ai Chi is het opgaan in de Tao. Hoewel niet te benoemen, zou je het de spontane weg der dingen kunnen noemen.

Cheng Man-Ch'ing: meester van "vijf Uitmuntendheden"

De T'ai Chi die wij doceren is de Yang Stijl zoals doorgegeven door Patrick Watson (1935 - 1992), senior student van Professor Cheng Man-Ch’ing (1901-1975). Prof Cheng Man-Ch'ing  stond bekend als de meester van de “Five Excellences”, te weten schilderkunst, kalligrafie, geneeskunst, dichtkunst en T’ai Chi Chuan. Lees meer

Produkten

Begin je bij ons met een cursus Beginners 1 vraag dan naar het beginners pakket van T'ai Chi schoentjes, DVD en poster. De DVD en de poster zijn een goede ondersteuning van je eigen studie van de vorm. De schoentjes zijn al decennia het perfecte schoeisel om deze delicate kunst te beoefenen.

Wil je onze ruimte gebruiken?

Onze school ligt midden in Amsterdam, Kerkstraat 441, dichtbij de Magere Brug. Als je geinteresseerd bent om onze ruimte te gebruiken, stuur dan een mail naar: info@taichichuan.nl. De hoofdzaal is 80 m2 groot, voorzien van een bamboe parketvloer met vloerverwarming en spiegelwand.

Studentenprijs

Teneinde jou als student te verleiden de kunst van ontspanning (T'ai Chi) aan je studieprogramma toe te voegen betaal je slechts 7,50 per uur.